René Timmer

René Timmer studeerde bedrijfskunde in Groningen. Hij werkte als management consultant in de accountancy en als leidinggevende bij banken, verzekeraars en in de retail. In deze functies bevond hij zich in dynamische omgevingen met de focus op ontwikkeling en groei. Ondertussen bleef hij zelf ook in beweging.

Hij studeerde in deeltijd aan Nyenrode en wist een Master in Controlling te behalen met een cum laude aantekening. In aanvulling daarop volgde hij een Nyenrode Executive MBA voor de deelgebieden leiderschap, strategie en verandermanagement. Sindsdien is hij verbonden aan deze universiteit als examinator en scriptiebegeleider voor het vakgebied Management Control. Daarnaast is hij werkzaam binnen Robuest, hét adviesbureau op gebied van management en bedrijfsvoering. Vandaaruit begeleidt hij bedrijven in veranderprocessen. 

“Het geeft me veel voldoening om organisaties te begeleiden naar een succesvollere toekomst”, vertelt René. “Daarbij staat de mens voor mij altijd op nummer één. Zeker wanneer het gaat om grote veranderingen en bij eventuele ontslagtrajecten is een goede communicatie van groot belang. Je kunt mensen alleen motiveren, als ze precies weten wat hen te wachten staat en waarom bepaalde zaken veranderen. Dat betekent dat ik bij iedereen zoek naar de manier waarop hij of zij het beste in beweging komt. Daarbij is timing essentieel.”

Dankzij zijn analytische vermogen weet René de pijnpunten in een bedrijf snel te vinden en is hij in staat om van daaruit op een positieve manier dingen in beweging te zetten. Zijn klanten beschrijven hem als daadkrachtig en erop gericht om anderen te ondersteunen in het behalen van hun doelen. Daarbij is hij in staat om afstand te nemen wanneer dat nodig is en overzicht te houden over de situatie. Als adviseur houdt hij zijn rug recht, ook bij tegenwind. Deze eigenschappen vormen de vrije vertaling van zijn bedrijfsnaam Robuest.